Monday, 14 November 2016

#NisaSoloTriptoParis #FirstEuropeCity

#NisaSoloTriptoParis  #FirstEuropeCity     2/11/2016-5/11/16



      Somewhere around this year Eid, there’s a 30% promotion from Saudi Airlines to certain destination. Randomly checked on Europe destinations and among the cheapest are Istanbul, London and Paris. My eyes fixed on Paris. Even after an intense mind battling, I still choose Paris.


No specific reason really, just because it’s PARIS !!


Getting frequent with Saudia
  

       Of course,  they’re some would say ‘ Eh, with that budget of yours I can round Europe 10 countries in 14 days…’ Bish.. I only allowed to have either 4 days off or one whole month vacation, so suck it up. Don’t asked me about budget as I’m not practicing a cheapskate type of trip nor a luxurious one. Just enough for me to buy the transportation tickets, indulge mostly on foods, brought one day pass at Versailles and have some left for souvenirs. I’ll share the pricing still, no worries.

Never thought I will have this flight route atlas not in this year

      My itinerary too are kind of loose one as I just hopped the metro and go random places.I covered most of the tourist attraction yet I randomly stopped at random station. Just to see the surroundings and hopped back to train again. Most important things, 90% of them are free. The only place I paid is at Versailles Palace.
Trying out new baby Samsung Nx3000. felowwwlesssss nyahh

     At first, I was planned to stay 2 nights at a hostel and want to try on night in a better hotel. But then, I opened Airbnb and found my more preferable place to stay. A private room with a private bathroom in Paris suburbs. It’s a French-Japanese family house. Very cozy and that area are exceptionally safe! Very recommended.

Nawaz ready to pick up!


The only problem I faced  in Paris is to understand the metro. Like seriously, I still lost on my last ride to the airport, made me almost missed my flight and because I was too rushed I forgot my backpack after the custom check!!!! carelessornottetapsalahmetro Anyhow, it’s really convenient to travel in Paris with metro just the lines and the stations still confused me so yeah, love-hate relationships  with the metro.

Short introduction entry. Next post coming.

Saturday, 23 July 2016

Post #3 // Flight Cancelled (fast forward kejadian)

This post is dedicated to Bang Jijul with laff from us #teamgegel

Lepak bilik #teamgegel


Pada hari yang sepatutnya kami pulang ke Malaysia, pagi tu memasing dapat email dari AirAsia, bagitau yang flight kami ke KL malam tu DIBATALKAN !! Bukan delay lagi ye, batal terus. Aduhh senak kepala otak sekajap.


Terkedu, terdiam, sentap kejap baca

Jadi apa mau bikin ni, guane nak balik ni? Aku dah cuak mau nak kena amik EL ni. Ward sape nak cover aku? Aduhhhh. Nanatron pulak abe dah panggil panggil suruh balik. Bang Jijul dengan Cik Lely je takde kerisauan nak balik. Huhu tung aaaa....

Okaayyy. Relax. Tenang sajoh. Meeting tergempar #teammalaysia. Another detour plan. Haih. And extend days cannot be more than 2 days. Hmm.. Selidik-selidik, dapat tahu Malindo Air ada flight flew out from Bali that day. Okay, we all decide we are going to Bali and check Malindo Air's flight even with risk of canceled or delayed.

Sesi kumpul dana emergency dari Malaysia. This time Cik Lely jadi banker. Tolong withdraw duit dari CIMB. Ye, Gili T ada atm CIMB. So no worries, just call your bank untuk activekan international withdrawal.



Another one packing in girls room. Hmm

Hati ada bunga bunga tengok kiosk comel ni. 

Dah selamat check out semua, now cari ticket fast boat to Bali airport. Found this one price Rp.300k not, include with bus transfer to Ngurah Rai (I just love Indonesian airport names). Sementara nak tunggu boat, kami breakfast la dulu kat random restaurant there. Tetiba ada sprang Om ni datang, dia jual minyak apetah. Bang Jijul la melayan. Kahkahkahhh.

Again tak reti tak rotate gamba 

Lagi Bang Jijul with Om jual minyak.

And so, berangkatlah kami dari Gili T ke Padang Bai Harbour, Bali. It tooks about 2-3 hours. Kak Nana kena seasick, lari keluar lepak atas boat. I, tido. Heh. Sampai je Padang Bai, Cik Lely pulak dizzy. Ayoyo. Tapi memang fast boat tu fast betul siap melambung-lambung. Aku pun telan la jugak PCM 2 tabs. Ishh ishh ishhh


Gili Trawangan. Baiibaiiii

Padang Bai

Tunggu bas

Well tak terbayang pun even nak jejak kaki kt tanah Bali tu. Lulz. The bus went straight to NR. Woo besar airport nya haa. Nak menapak cari Malindo Air punya counter boleh tahan jugak laa penat. Kat domestic side nu haa. Nasib baik ada bro seorang ni tolakkan troll. This is when the best part coming.

Ngurah Rai


Boss


Haruslah yang ni pun kena extra large kan #divaselfieextremegoesbali


Nasib baik tak ada case budak Malaysia golek-golek kat depan pintu ni sebab tak boleh balik

Jumpa je Malindo Air first tanya ada flight for tonight tak? Deym dah takde T_T. Ok so everyone agree to take the next day flight. Yang malam punya je pulak yang available. Tido epot la kiteeee nampaknyeee sambil makan indomie ni. Sekali ada sorang ni cakap (rasa rasa siapa?), ‘korang serious nak tido airport ni?’. Well, for me on je, adventure sikit.

Magical happens. Weee. Ada orang tu nak bayarkan flight tickets untuk semua! Just because, dia tak nak tido kat airport! Well actually bayar la balik lepaih balik mesia. Hihiihoo. Ok laa, dapat la tido kat decent beds tonight and jalanjalancarimushroommakan kat Kuta.
Nampak tak sampai kena paling font largest siap kaler biru lagi



Happiest moment for us #teamgegel that day !!!!

So, ticket AirAsia jadi refund through Credit shell. Boleh laaa buat guna gi Krabi

Serabut nak buat mendalah credit shell. Haree


Sekian blogpost kali ni. Trip 24jam mencari cinta di Bali upload later. Kehkeh
Xoxo, srnnisa





Friday, 8 July 2016

FLORES KOMODO TRIP WITH #teammalaysia // Post #1: Flight Delayed



//notakepala//Beware, long post ahead.


  By far, ini trip yang paling best dalam sejarah hidup aku. My first time ever travelling with strangers. Two ladies and one guy. Meet nanatron a.k.a the leader,  Cik lely a.k.a the diva extreme selfie and Bang Jijul, the one who always kena usik with weols kehkeh.

::ciklely::bangjijul::nanatron
Saja up gamba ni nak bagitau ahdek terpaksa berkorban travel demi tugas. Hmmph


  Bermulanya kisah, aku terbaca satu blogpost Kak Nana ni. Dia nak cari travel buddy for this trip. And I’ve been following her since few years back, so bila dia up post tu suka laaa ahdek nii. Terus I roger kak Nana cakap nak join. Dan dan tu jugak bukak website AA usha ticket and purchased. Kena pulak masa beli baru dapat bonus and the trip still in few months left. Buku request pun kosong. Cumanyaaa silap adjust cuti. Haiyohh. Bayangkan no long days of break for almost 4 months!! Punya la nak simpan annual leave dengan public holiday. Hamik kau sekali request 12 hari cuti. Tu pun ada owing night off T_T


Iklan cari travel buddy


  Few days before fly, kepala aku dah tak ada kat ward dah. All I think was looong off from the ward. Woohoo !! Habis night shift, terus balik tido puas puas. Bangun malam terus packing. Eheh. Ayah pickup kat rumah No.6 then direct to KLIA2. Ahdek is nervous nak jumpa dorang ni sebab ni first time nak jumpa. Before nye sembang kencang kat  group Whatsapp je. So far nampak boleh masuk la. Phewww


Omey takk Cookie Monster iteww

Our first meet up went well. Since memasing dah buat online check-in , so kitaorang terus je masuk Departure hall and Cik Lely still nowhere in sight. Fuhh still dalam ERL?. Giler Germany akak sorang ni. Kalau aku mau seriau dah pikio nak lari cari gate. Gate kt KLIA2 ni selalu nasib dapat yang hulu manjang. Rengsa laa nak pikul beban sambil mini marathon ke gate.

Ni bukan peak season pun penuh lahaiii

The only abam belanja coffee pepagi. Ahaks


  Around 20mins later, Cik Lely arrived. Member checked completed.Selfies sikit then we open back on this one eerie topic discussed in group WA before. Mount Rinjani erupted just a few days before the trip. Few news heard that few flights had been cancelled xO Lombok and Ngurah Rai airport was closed (OMG!). We pray so that our flight will be still on schedule. 

Tadaaaaa cik lely in the middle kihkihkihhh

Muka bahagia sebelum masuk burung besi 

   Okay cool, the time has come and we boarded the plane as schedule. What we don’t know is our fear is happening soon. The plane had been taxi out but then stays just outside the terminal for about 10mins plus. I start to wondering why still not to the runaway yet. And finally the Captain speaks to us. Lombok airport had been closed down due to Rinjani eruption. ANDWAEEEE!!!!! We’ve been told to disembark from the plane and wait back in the waiting area. Nak menangeess oiii.




Penantian itu satu penyeksaan yeknoww 

   Okaayy, time ni kepala memasing sangat serabut sebenarnya. Memasing tengah fikir alternative route to Lombok. Tak kira kena jugak proceed. No way mann nak patah balik to offices/ward. Macam macam la reroute plan pop up. Turun Surabaya then take train to Bali then boat to Lombok la. Turun Pekan Baru then another boat transfer la. Even I recall nak tukar destination pergi Simpang Ampat. Then senak otak fikirkan how to refund sebab only kak Nana je amik AA insurance (lesson learned). 

Bila nak dipanggil masuk niiii

   Thank goodness everyone jenis tak kalut. So we kinda looked chill and relax tapi dalam hati tohan saja yang tahuuhuhu. AA staff told us to wait until afternoon to see whether the flight is still delayed or get canceled. Adoii not so reassuring laa dude. Tunggu punya tunggu,  Alhamdulillah, dalam tengah hari tu selamat masuk balik plane and safely abam pilot flew us direct to Lombok.

Finallehhhh !!!


This was taken before flight delayed tho. hiks


 Tak sampai pun Lombok lagi tapi sepanjang-panjangnya tulis?

Haa kekdahnye I tulis semua yang happened. Before, during and after. 

Rant on about itinerary and budget is not my thing. Tu hangpa boleh pi tanya Nanatron horaitt??



POST #2 // Arrival – Lombok


POST #2  // Arrival – Lombok





Sesampai je Lombok, macam biasa la, first thing sampai oversea cari sim card dulu. The more the GB for internet the better. And we also brought the shuttle bus tickets. While waiting for the bus, we go mamam dulu laa. Lapar weii. We spotted a bakso restaurant. Decide to try and since I’m not a picky eater, the taste just fine for a hungry girl.



Kartu sim buat internaten

Bakso

Menyempat


The bus drove us direct to Senggigi while enroute to Mataram too. Since by the time we arrived it’s already late evening, I can’t see anything much on the road and surrounding sebab dah gelap loor. All I remember was listening to Broery Marantika's era song throughout the bus ride. 

Bas Damri

Sampai Senggigi, mula la misi menapak cari tempat nak tidurr. Ntah apaper je turun dari bas nampak signage ‘homestay for backpackers’, awwhh kemain happy la awal awal, turun bas terus jumpa accommodation. Sekali room rates dia  Rp. 300k ++/night/room. Blerghh mahal. Ok takpe jalan lagi kedepan skit. Bak kata Cik Lely, kat dalam dalam tu ada lagi tempat murah murah.
Dalam bas sambil dengar lagu  klasik Indonesia


Menapak la kami dalam around tak sampai 10 minit, just across the so called homestay for backpackers tu, jumpa this one nice place. Mandiri Homestay. I don’t remember how much per night. It’s around Rp.150k ++ I think. We got a literally a house with two rooms. Just nice, one for the girls and  Bang Jijul get another room for himself. We freshen up, calculating the budgets, and get ready for JJCM Senggigi.

Our stay for that night

Haruslah gambar kena extra large kan Muehehehe *kachinggg*



Mengada tak nak jalan, nak naik kereta kuda tu. Kekonon lepas Flores tak ke Senggigi dah. Nanti tak merasa (Memang tak sampai balik pun sudahnya) Kak Nana and Cik Lely la tukang riki rege. Dapat ke aku memang fail laa bab-bab nego nih. Naik la kitaorang kereta kuda tuh, suruh bawak pi tempat makan. Sekali dia bawak pi tempat yang agak pricey -_- Then we told him we want to go to lesehan only. Ahaks. He stopped at one lesehan stall. Basically they have typical ala carte like pecel lele, ayam goreng and some stir fry veggie stuffs. I fell in love with Es Jeruk <3<3. Done dinner we just have a stroll back to homestay. Along the way we brought some chips and drinks for the next day. Wells is tazzabarrr!! Woohoo !!
Kuda ni takde masalah hangkut kami berempat. Sekian

*tak reti nak rotate gamba*

nomnomnomnomm

Napsu makan macam nak order semua jekk

Nak celen ayam drumstick tengok sapa menang. 

We start the day with in-house breakfast, banana pancake with sugar and tea.  Ok la buat alas perut. We wait for the Kencana Tour bus just by the road while Kak Nana and Cik Lely mingle with the uncles there. Me? Ntah pikiran ku melayang ke mana aja deh. Bang Jijul somewhere there capturing our pictures.
Cil Lely punya obatan photobomb gamba pancake

Bweakpassttt

Masuk ke jalan tu ada lagi homestay yang murah murah


Ready, Set, Go !

Bersama om-om Senggigi




Around 8 or 9 am gitu, Kencana Adventure bus pick up kitaorang bawak pergi office untuk settlekan payment dan tempat berkumpul sebelum dorang bawak pergi ke dock. The next trip took us I think around one hour plus before we reach the dock. The bus stopped by at this one fruit stall that sells small and sweet pineapples. We brought one pack each. Consist of three pieces kot each pack. Tak cukup for meeeeee. Another stop at a small shops for our lunch. The lunch is very Indonesian style. Rice, sambal with fried boiled egg, stir fry veggie and mie (maggi goreng). Again, one pack is so not enough for me T_T Mana nak cukup, pagi nye akan pancake je.
bus pickup angelika poojaan bang bijul kat satu hotel kat sini

Bishesss

Semanis-manis nenas ni, manis lagi senyuman awak Ehh..

No idea what the heck is this

Lunchbox ni sangat sedap hockey !!

We arrived at the dock !!! Surprisingly and how lucky we are, we pay for standard boat but then we get to board on Phinisi boat! And total passengers onboard also are much much lesser than the usual. Means more space to golek golek on the boat.
Poser

Ala tercover pluck Titanic I

Ni standard boat

Ni la Titanic kami. Phinisi!!


Another posers and lonely Jack

Sekian cerita dari Senggigi sebelum belayar. Ship sailing on the next post. 
Xoxo, srnnisa